Ga naar Content
Sport

Katja Snoeijs toegevoegd aan selectie OranjeLeeuwinnen

30 september 2019, 11.18 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Remko Kool

Katja Snoeijs is door bondscoach Sarina Wiegman opgeroepen voor de komende twee EK-kwalificatieduels met Slovenië en Rusland. De 23-jarige Amstelveense neemt de plaats in van de geblesseerde Stefanie van der Gragt. De Heerhugowaardse Van der Gragt is geopereerd aan haar knie. het is de vierde keer dat Snoeijs is opgeroepen voor Oranje. Speelminuten heeft ze nog niet gekregen.

Wiegman kan de komende interlandperiode ook geen beroep doen op Kika van Es (Everton), Jackie Groenen (Manchester United), Lieke Martens (FC Barcelona) en Shanice van de Sanden (Olympique Lyon). Groenen is herstellende van een bovenbeenblessure en Van de Sanden is nog niet voldoende hersteld van de enkelkwetsuur, die ze begin deze maand opliep in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Turkije. Verder is Martens nog altijd aan het revalideren van een teenblessure, terwijl Van Es - ze onderging in juli een operatie aan haar knie - recent pas weer haar eerste speelminuten maakte na drie maanden niet te hebben gespeeld.

De oranje-vrouwen spelen in de EK-kwalificatiereeks op vrijdag 4 oktober uit bij Slovenië en op dinsdag 8 oktober om 20.00 uur thuis tegen Rusland in het PSV-stadion.

De OranjeLeeuwinnen zijn op weg naar het Europees kampioenschap in poule A verder ingedeeld met Turkije, Kosovo en Estland. De negen groepswinnaars van de kwalificatiepoules plaatsen zich rechtstreeks voor het eindtoernooi, samen met de drie beste nummers twee. De overige zes nummers twee spelen in een play-off om de drie resterende plaatsen. Het eindtoernooi vindt in juli 2021 plaats in Engeland.