Ga naar Content
West-Friesland

Medemblikse bedrijven strijden weer om de titel 'Duurzaamste ondernemer'

30 september 2019, 11.08 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Gemeente Hoorn

Welke Medemblikse ondernemer is het meest duurzaam en doet hier ontzettend zijn best voor? Daar gaat een vakjury zich over een week over buigen. Ondernemers uit Medemblik die zich aangesproken voelen, kunnen zich nog tot 8 oktober aanmelden voor deze 'Duurzaam Ondernemen Award' van 2019.

Vorig jaar was Caroline Beelen van BambooBaby uit Zwaagdijk-Oost de gelukkige winnares, met haar wasbare luiers. Dat ze de award zou winnen, had de onderneemster toen niet verwacht: "Het is bevestiging dat ik de goede kant op ga en niet alleen maar wordt gezien als 'die groene moeder'. Met wasbare luiers bespaar je zo'n 22 kilo vuilnis per maand", aldus Caroline.

Lees ook: Caroline wint met wasbare luiers award voor duurzaam ondernemen

"Je gooit geen plastic weg, de CO2 uitstoot is minder en je bespaart zelfs water in vergelijking met de productie van een wegwerpluier."

Grotere schaal
Dit jaar draait de verkiezing om ondernemers die zich dusdanig inzetten om hun bedrijventerrein duurzamer te maken, en zich hiermee onderscheiden van anderen. Enerzijds worden ze beoordeeld op de maatregelen die ze hebben genomen en anderzijds op hoe ze andere ondernemers stimuleren om betere keuzes te maken voor hun terrein.

Kennis uitwisselen
Jurylid Nico Meester, projectleider Verduurzaming en Beheer bedrijventerreinen Noord-Holland Noord, vertelt: "Als een bedrijf in de toekomst wil overleven, dan zal het met duurzaamheid aan de slag moeten. Het wordt namelijk steeds normaler om duurzaamheidseisen te stellen, dus daar moet je rekening mee houden. Maar bedrijven hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden, je kan veel kennis uitwisselen met anderen. Daar gaan we dit jaar op letten." 

Bedrijven kunnen zich nog tot 8 oktober aanmelden voor de verkiezing. De jury maakt op 15 november – op de dag van de ondernemer - de winnaar bekend.

Bekijk hier de reportage die NH Nieuws maakte met BambooBaby - de winnares van vorig jaar: 

Caroline wint met wasbare luiers award voor duurzaam ondernemen - NH Nieuws / Chantal Bos

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!