Basketballers Apollo onderuit in eerste seizoenswedstrijd

28 september 2019, 21.59 uur · Aangepast 28 september 2019, 23.58 uur
Door: · Foto:

De basketballers van Apollo hebben de eerste wedstrijd van het seizoen verloren van de Basketball Academie Limburg (BAL). De ploeg van Patrick Faijdherbe was niet opgewassen tegen het sterke spel van onder andere de Amerikaan Trey Burch-Mannin: 59-76.

De bezoekers begonnen goed en fel aan de wedstrijd en kwamen in het eerste kwart op voorsprong door welgemikte driepunters. Mede dankzij Burch-Manning eindigde het eerste kwart met 17-18. Floris Versteeg was namens Apollo vaak trefzeker, samen met Berend Weijs zorgde hij voor een voorsprong van 33-31 bij rust.

De bezoekers uit Weert kwamen sterk uit de kleedkamer en Burch-Manning bleef scoren. Ook Roel van Overbeek scoorde fraaie driepunters. In het derde kwart stond het 49-58 en BAL gaf de winst niet meer uit handen in de laatste: 59-76. Overigens viel de Serviër Mladen Vitković, die zijn debuut maakte voor Apollo, in het derde kwart uit met een niet goed uitziende knieblessure.

Trainer Patrick Faijdherbe sprak na afloop berustend: "Dit was alles wat erin zat."

Patrick Faijdherbe: "Dit was alles wat erin zat" - NH Nieuws

Zondag om 16.00 uur spelen de basketballers van Den Helder hun eerste wedstrijd tegen Landstede. Woensdag wacht voor Amsterdam de volgende wedstrijd, dan is Donar de tegenstander.

NH Sport was aanwezig bij de wedstrijd, maandag volgt een reportage.