Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Noord-Hollands succes op NK Judo: deze atleten pakten medailles

28 september 2019, 18.04 uur · Aangepast 30 september 2019, 13.31 uur · Foto: NH Sport/Thomas Brood

Noord-Hollands succes op het NK Judo in Almere. Pleuni Cornelisse, Nadiah Krachten en Roy Schipper werden kampioen in hun klasse, Tornike Tsjakadoea, Janson Wong, Yannick van der Kolk en Lesley Koorn pakten allen brons.

Mannen
Roy Schipper (Haarlem) prolongeerde zijn titel in de klasse tot 73 kilogram. Hij won in de finale op ippon door straffen van Junior Degen. Tsjakadoea (Amstelveen) won in de strijd om het brons van Dylan van der Kolk in de klasse tot 66 kilogram. Normaliter komt de judoka uit in de klasse tot 60 kilo, maar op het NK kwam hij dus uit in een hogere gewichtsklasse. "Ik ben wel een beetje teleurgesteld. Uiteindelijk heb ik mij kunnen opladen voor het brons", aldus Tsjakadoea na afloop. De judoka had eerder op de dag aangegeven dat alleen de gouden plak voor hem telde.

Tornike Tsjakadoea niet blij met brons op NK - NH Nieuws

 
Wong (Amsterdam) was te sterk voor Steven van Ommen in de klasse tot 60 kilogram. Yannick van der Kolk (Alkmaar) won in de klasse tot 73 kilogram van Ziggy Horsten met waza-ari.  

Vrouwen
Nadiah Krachten (Huizen) won in de klasse tot 63 kilogram van Geke van den Berg in de finale, waardoor ze de gouden medaille kreeg omgehangen. Pleuni Cornelisse (Schagen) werd kampioen in de klasse tot 57 kilogram door Esmeralda Puts te verslaan en Lesley Koorn (Edam) won brons in de klasse tot 57 kilogram.

Het Topsportcentrum Almere is dit weekend het decor van het NK Judo. NH Sport is er aanwezig en komt maandag met een reportage over Tornike Tsjakadoea.