Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Wéér blessure voor hoogspringer Vloon op WK Atletiek: "Ik kan wel janken"

28 september 2019, 17.10 uur · Aangepast 28 september 2019, 17.45 uur · Foto: ANP/Robin van Lonkhuijsen

Menno Vloon is een echte pechvogel. De hoogspringer uit de Zaanstreek verzwikte zijn enkel in de eerste sprong van de warming-up in het Qatarese Doha, waarna hij zich moest terugtrekken. Twee jaar geleden bij het WK in Londen gebeurde hem hetzelfde bij zijn eerste sprong.

De 25-jarige Vloon is met 5,85 meter de houder van het Nederlands record. Op de WK in Londen twee jaar geleden ging het mis in zijn eerste poging in de wedstrijd. Toen kwam hij bij de landing hardhandig in aanraking met een van de staanders waarop de lat rust.

"Hier wil je presteren"
"Domme pech’’, noemde Vloon zijn vroege uitvalbeurt. "De mat was wel vrij hard, maar mijn enkel verzwikken is me nog nooit overkomen. Het lijkt of ik niet mag presteren op een WK’’, sprak de atleet.

Hij zocht wanhopig naar een verklaring. "Ik voelde me prima, ook fysiek, en was er vrij zeker dat ik me zou plaatsen voor de finale. Dus ik begrijp het niet goed. Ik kan wel janken, want een WK is waar je wilt presteren. Het was niet echt een topseizoen voor mij; ik kon twee maanden niet springen vanwege een rugblessure. Maar die klachten zijn voorbij, ik had hier graag wat laten zien.’’

Voorbereiding
De voorbereiding voor het WK ging moeizaam voor Vloon, vertelde hij vooraf aan NH Sport. Wrang genoeg sprak hij toen: "Slechter dan het vorige WK kan niet."

Menno Vloon: "We gaan knallen" - NH Nieuws