Ga naar Content
West-Friesland

Inwoners Koggenland worden betrokken bij werving nieuwe burgemeester

29 september 2019, 10.00 uur
Door: Sander Huisman · Foto: Gemeente Koggenland

De gemeente Koggenland vindt de selectieprocedure voor een nieuwe burgemeester een zaak voor iedereen. Daarom willen zij alle inwoners betrekken in het wervingsproces. Zowel kinderen als volwassenen kunnen op een speelse en creatieve manier hun ideeën meegeven over hun nieuwe burgervader.

De gemeente Koggenland heeft een vernieuwende aanpak voorgesteld om op zoek te gaan naar de beste kandidaat voor het burgemeesterschap. Volwassenen uit de gemeente mogen in een paar woorden omschrijven wat zij verwachten van de nieuwe burgemeester. Kinderen mogen op hun beurt met een tekening duidelijk maken wat zij belangrijk vinden.

Lees ook: Massaal zwerfafval opruimen tijdens Burendag in Koggenland: "Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid"

Volwassenen kunnen hun mening tot 20 oktober doorgeven. De tekeningen van de kinderen krijgen een prominente plaats in het gemeentehuis. Ze kunnen tekenen hoe zij vinden dat de nieuwe burgemeester er uit moet zien, of wat de burgemeester in functie doet. Enkele van deze creaties worden toegevoegd in het functieprofiel. 

Breed draagvlak
Op deze manier wil de gemeente een breed draagvlak creëren in de zoektocht naar hun nieuwe burgemeester. De profielschets voor de functie wordt op 18 november vastgesteld door de gemeenteraad. Hiermee start de wervingsprodedure. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!