Ga naar Content
West-Friesland

Westfriese regenboogweek gaat van start met opening regenboogpad in Grootebroek

29 september 2019, 08.00 uur
Door: Sander Huisman · Foto: Praktijkschool Westfriesland Grootebroek

In heel West-Friesland gaat vanaf aankomende maandag de regenboogweek van start. Al tien jaar wordt de Regenboogweek West-Friesland gehouden rond de jaarlijks internationale Coming Out Day. Tot en met 13 oktober zijn er talloze activiteiten in de regio om aandacht te vragen voor de diversiteit van de inwoners van West-Friesland. Eén van de activiteiten is de opening van het regenboogzebrapad tussen Praktijkschool Westfriesland en SBO 't Palet in Grootebroek.

Vorig jaar lag tijdens de Paarse Week er ook al een een regenboogpad in Grootebroek, maar deze was tijdelijk. Nu zijn er meerdere momenten per jaar waarbij de scholen stilstaan bij de diversiteit van de kinderen en heeft de gemeente Stede Broec besloten het zebrapad definitief aan te leggen. 

Het regenboogzebrapad ligt al een week op de Verlengde Raadhuislaan in Grootebroek, maar wordt aankomende week officieel geopend tijdens de regenboogweek. Het pad loopt nu letterlijk tussen de twee voordeuren van de scholen. Daarmee verbindt het niet alleen de twee scholen, maar staat het ook voor diversiteit. 

Lees ook: LHBTI krijgt een gezicht in West-Friesland: "Niet meer verstoppen"

Tijdens de internationale Coming Out Day op vrijdag 11 oktober wordt in alle West-Friese gemeentehuizen de regenboogvlag gehesen. De vlag wordt gehesen als symbool van diversiteit, zichtbaarheid en verbondenheid. Het thema van dit jaar is: Jij bent mij lief!

Stonewall-rellen
Alle activiteiten tijdens de regenboogweek worden samengesteld door het platform LHBTI West-Friesland in samenwerking met de West-Friese gemeenten en andere lokale partijen. Het jubileum valt samen met het 50-jarig jubileum van de Stonewall-rellen in New York in 1969. Dit is een omslagpunt geweest in de geschiedenis van de LHBTI-gemeenschap.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!