Ga naar Content
West-Friesland

Feestelijke aftrap voor nieuw te bouwen Kindcentrum Avenhorn

27 september 2019, 13.50 uur · Aangepast 27 september 2019, 14.46 uur
Door: Sander Huisman · Foto: Gemeente Koggenland

In basisschool De Jozefschool in De Goorn vindt vanmiddag de feestelijke aftrap plaats van het nieuw te bouwen Kindcentrum Avenhorn. Dat moet plaats bieden aan drie scholen, een gymzaal en kinderopvang Berend Botje. Alle betrokken partijen komen deze middag bij elkaar om in een ongedwongen sfeer verder met elkaar kennis te maken.

Het Kindcentrum moet verrijzen aan de Buitenroede in Avenhorn. Basisscholen De Jozefschool, De Overhaal en De Ieveling zullen in het pand worden gehuisvest. Daarnaast is er plaats voor een gymzaal en de kinderopvang. Deze centrale plaats biedt hier genoeg ruimte voor.

Inspraak voor omwonenden
Er werd lang gesteggeld over de plannen voor het nieuw te bouwen Kindcentrum. Buurtbewoners hadden het idee dat zij niet genoeg inspraak hadden in de nieuwe plannen en kregen de kans om hun zorgen te uiten. Alle zorgen en klachten werden meegenomen in een aantal nieuwe voorstellen en deze werden op 20 mei besproken.

Lees ook: Mogelijk aanpassing in plannen voor Kindcentrum Avenhorn: "Onze bezwaren zijn gehoord"

De buurtbewoners maakten zich vooral zorgen over zes grote bomen die gekapt zouden worden. Door het kappen van de bomen zou er ruimte gemaakt kunnen worden voor een parkeerplaats waar ongeveer 136 auto's kunnen staan. De gemeente heeft hier gehoor aan gegeven en gemeld dat de bomen blijven staan. Hierdoor wordt de capaciteit van de parkeerplaats verkleind naar 100 auto's. 

Verkeersproblemen
Ook maakten de buurtbewoners zich zorgen over verkeersopstoppingen in het dorp. Zo zou de gemeente een oversteek willen creëren voor de ingang, waardoor hun ouders hun kinderen 'gewoon' voor de deur zouden afzetten en niet een parkeerplaats daarvoor zullen opzoeken. Ook willen zij er voor kiezen om de maximumsnelheid te verlagen naar 30 kilometer per uur en een rotonde aanleggen om de verkeerssnelheid laag te houden.

Lees ook: Kindcentrum Avenhorn krijgt vorm: voorstel gedaan voor aanpassing

De bijeenkomst in De Jozefschool in De Goorn begint deze middag met een visie-overleg. Uitsluitend medewerkers van de basisscholen en pedagogisch medewerkers van de kinderopvang zijn bij dit overleg aanwezig. Na het overleg bezoeken de deelnemers de toekomstige locatie van het Kindcentrum en nemen de bestuurders van de drie scholen kort het woord. Aansluitend is er een feestelijke activiteit.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!