Ga naar Content
Haarlem

Heemstede viert op 11 oktober internationale Coming Out-dag

28 september 2019, 07.32 uur
Door: · Foto: Adobe Stock

De regenboogvlag zal wapperen op 11 oktober voor het gemeentehuis van Heemstede. De gemeente wil de internationale Coming Out-dag niet stilletjes voorbij laten gaan.

In het raadhuis van Heemstede zijn er dan verschillende activiteiten. Voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders, intersekse personen (LHBTI's) én andere geïnteresseerden.

Lees ook: Vijftiger komt na 30 jaar eindelijk uit de kast: "Heerlijk dat ik hier mezelf kan zijn"

Het eerste deel van de tentoonstelling ‘Wie zegt U’, georganiseerd door de Roze Kunstlijn, wordt geopend. Diverse artiesten treden op, onder andere Astrid Nijgh.

Iedereen is welkom 
In Heemstede, zo schrijft de gemeente, moet iedereen prettig en veilig kunnen wonen, werken, naar school gaan en oud worden. Elke inwoner, ongeacht religie, kleur, gender of seksuele voorkeur, is hier welkom. Om recht te doen aan de diversiteit in Heemstede is er op Coming Out-dag een gevarieerd programma.

Lees ook: Bowi (20) is scheldpartijen met 'homo' langs het voetbalveld zat

Om 15.00 uur opent burgemeester Astrid Nienhuis de tentoonstelling ‘Wie zegt U’. Dit is een vriendelijke en prikkelende tentoonstelling over diversiteit, met werken van ruim twintig kunstenaars uit onder meer Heemstede, Haarlem, Amsterdam.

Kunstlijn
De tentoonstelling is na de opening tot en met 28 november te zien in de Burgerzaal gedurende de openingstijden van het raadhuis. Het tweede deel van de tentoonstelling zal in november in het centrum van Haarlem plaatsvinden tijdens het Kunstlijn weekend.

Tijdens de festiviteiten op Coming Out-dag worden ook de resultaten van Pink Panel gepresenteerd. Dit is een digitale enquête die het bureau Discriminatiezaken heeft gehouden onder LHBTI’s in de regio.

In het eerste kwartaal van 2020 komt er een werkprogramma om meer te doen voor LHBTI’s. Belangstellenden worden uitgenodigd om mee te denken en praten over mogelijke activiteiten voor deze groep inwoners.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!