Amsterdam

NL
V

Politie int 55.000 euro aan belastingschulden en neemt 22 auto's in beslag

27 september 2019, 06.49 uur · Aangepast 27 september 2019, 08.07 uur · Door AT5

Bij een grootschalige controleactie in Amsterdam heeft de Belastingdienst 55.388 euro aan openstaande belastingschulden geïnd. In totaal werden gisteren zeventig auto's gecontroleerd. Daarvan werden er 22 afgevoerd van mensen die hun schuld niet konden voldoen. De hoogste contante betaling was 4000 euro.

Bij de actie werkte de Belastingdienst samen met de politie, douane en enkele andere overheidsinstanties. "We hebben de controle in de buurt van de Johan Cruijff Arena gehouden omdat daar veel verkeer voorbijkomt en er een groot parkeerterrein is voor het controleren van de auto's", aldus een woordvoerder van de Belastingdienst.

De Belastingdienst gebruikte voor de controle ANPR-camera’s. Die scannen kentekens van voorbijrijdende voertuigen en leggen ze naast de database met openstaande belastingschulden.

Toezicht
"Het doel van dit soort acties is voor ons om zichtbaar voor burgers ons toezicht te doen. Zo zien burgers dat de Belastingdienst handhaaft op openstaande belastingschulden en hopen wij dat ze uit eigen beweging hun belastingen betalen", legde de woordvoerder uit.