Ga naar Content
Noordkop & Texel

Helderse burgemeester in de watten gelegd bij afscheid

26 september 2019, 20.00 uur · Aangepast 26 september 2019, 20.21 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Jurgen van den Bos

Hoewel burgemeester Koen Schuiling van Den Helder geen cadeaus wilde bij zijn afscheid, kreeg hij er vanmiddag bij zijn afscheidsreceptie in het KIM stiekem toch een paar. Zo gaf de marine hem de Prins Hendrik-legpenning en mocht hij als eerste de scheepsbel luiden van het nieuwe marineschip Zr.Ms. Den Helder.

De burgemeester had voor zijn afscheid gevraagd om giften aan het struikelstenenproject in Den Helder te geven. Maar ook de provincie wilde hem niet met lege handen laten gaan. Commissaris van de Koning Arthur van Dijk gaf hem in bruikleen een paar nieuwe handgemaakte manchetknopen, om als ambassadeur voor Noord-Holland op te treden.

Vertrouwen
Van Dijk prijst Schuiling om de politieke rust in de stad: "Je hebt er heel veel tijd en energie ingestoken, omdat Den Helder zacht gezegd, en laat ik het netjes zeggen, nogal eigengereid te boek stond. We zijn nu zover dat we in Haarlem en Den Haag een stuk meer vertrouwen hebben met de stad om nieuwe projecten te ontwikkelen."

Lees ook: Burgemeester Schuiling van Den Helder viert laatste publieke klus met 60-jarige bruidsparen

De vertrekkende burgemeester mocht ook als eerste de nieuwe scheepsbel luiden van de Zr.Ms. Den Helder. De stad heeft als marinestad een 'eigen' schip toegewezen gekregen. De scheepsbel is van het nieuwe bevoorradingsschip Den Helder, dat vanaf 2023 in de haven van de marinestad ligt.

Tekst gaat verder onder de video

scheepsbel zm den helder - NH Nieuws/ Jurgen van den Bos

Schuiling was negen jaar burgemeester van Den Helder. Hij gaat vanaf volgende week aan de slag in Groningen. Jeroen Nobel neemt zijn taken waar in Den Helder tot er een nieuwe burgemeester is gevonden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!