Ga naar Content
West-Friesland

Het einde van een tijdperk is daar: 'Koning Pannenkoek' sluit voorgoed zijn deuren

26 september 2019, 16.26 uur · Aangepast 26 september 2019, 16.55 uur
Door: · Foto: Koning Pannenkoek

Na ruim 25 jaar trouwe dienst is het toch zover gekomen: Koning Pannenkoek stopt. De man achter het Hoornse begrip - Frank Eggerding - zet zijn koekenpan op 71-jarige leeftijd eindelijk in de kast. "Met een lach en een traan sluit ik op 26 oktober mijn deuren", vertelt hij.

"Na een prachtige loopbaan waar ik met veel trots op terugkijk, is het tijd om te stoppen", vertelt Frank. 

Frank startte in 1994 zijn broodjeszaak La Marquis aan het Kerkplein in Hoorn. Vijf jaar geleden deed hij mee aan het BNN-programma 'Werk aan de winkel', waarbij zijn zaak werd omgetoverd tot een pannenkoekenrestaurant met de veelbelovende naam 'Koning Pannenkoek'. "Overal uit het land kwamen mensen naar Hoorn om ze te proeven." 

Rol binnen de Hoornse gemeenschap
Naast zijn restaurant heeft Frank ook altijd een maatschappelijke rol willen vervullen binnen de Hoornse gemeenschap. "Het gaf mij een goed gevoel toen ik voor de kinderpatiënten in het Dijklander Ziekenhuis de pannenkoekenactie organiseerde. Ik vind het sociale aspect van mijn werk erg belangrijk", vertelt hij. 

Lees ook: Honderden pannenkoeken gebakken voor Dijklander Ziekenhuis

Met een tevreden gevoel sluit hij voorgoed de deuren van zijn restaurant op 26 oktober. "Dat zal gaan met een lach en een traan maar ik kijk uit naar de jaren die voor me liggen." 

Frank zou zijn naam geen eer aandoen als hij niet zou eindigen met een spectaculair slot. "De omzet van deze laatste dag zal ik schenken aan de kinderafdeling van het Dijklander Ziekenhuis." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!