Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Amsterdammer vast in Egypte voor vliegen met drone

25 september 2019, 16.03 uur · Foto: Adobe Stock

Een Amsterdammer zit vast in Egypte omdat hij in Caïro met zijn drone opnames zou hebben gemaakt. Dat zegt hij zelf in een uitzending van de Egyptische televisiezender MBC Masr.

Hij zou woensdagochtend met zijn drone opnames hebben gemaakt van het hotel waar hij verbleef. Hij zegt dat hij werd gezien door een hotelmedewerker, die zei dat dit verboden was.

50 euro biljetten
Daarop zou de Amsterdammer de drone uit de lucht hebben gehaald en terug naar zijn hotelkamer zijn gegaan. Enkele uren later werd hij daar aangehouden door politieagenten en meegenomen naar het politiebureau. In de video op de site van MBC Masr is het paspoort van de Nederlander te zien op een stapel van 50 euro biljetten en een aantal dollarbiljetten.

Volgens de Telegraaf gaat het om de 42-jarige Pieter Bas H. en zijn er, naast de Amsterdammer, ook nog een Turkse en drie Jordaanse burgers opgepakt.

In Egypte zijn sinds het weekend meer dan 1100 mensen aangehouden vanwege protesten tegen president Abdel Fatah al-Sisi. De demonstraties begonnen vrijdag in Caïro.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!