Ga naar Content
Amsterdam

20-jarige man vastgebonden en bestolen tijdens internetdate in Amsterdam: vrouw aangehouden

25 september 2019, 15.47 uur
Door: AT5 · Foto: Adobe Stock

Voor een 20-jarige Amsterdamse man draaide een internetdate uit op een behoorlijk drama. Hij werd vorig jaar vastgebonden, in de bosjes achtergelaten en van duizenden euro's bestolen. De politie heeft vandaag een 23-jarige vrouw aangehouden die hierbij betrokken zou zijn.

Op 26 november 2018 heeft het slachtoffer een date met een meisje dat hij via internet heeft leren kennen. Rond 20.00 uur loopt hij vanaf het Amsterdamse metrostation bij de Jan van Galenstraat en gaat hij onder het viaduct van een treinspoor door. 

8000 euro
Net voorbij het viaduct trekken drie jongens hem de bosjes in. Zijn handen en voeten worden vastgebonden. Onder bedreiging van een mes moet hij vervolgens zijn telefoon en de inlogcodes voor zijn mobiel bankieren app geven. 

Lees ook: Amsterdammer (94) thuis gedrogeerd en bestolen door 'vriendin'

De jongens zetten 8000 euro op hun eigen rekening en nemen het geld bij verschillende automaten op. Het 20-jarige slachtoffer wordt achtergelaten in de bosjes. Pas na enige tijd weet hij hulp in te schakelen van omstanders. 

Vandaag heeft de politie een 23-jarige vrouw uit Amsterdam aan kunnen houden. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige beroving. De drie medeverdachten zijn nog niet opgepakt. 

Lees ook: Date blijkt overvaller: slachtoffer in Alkmaar mishandeld en bestolen

Eerder vandaag bleek er ook al een jongen overvallen zijn tijdens een date in Alkmaar. De politie zoekt getuigen.