Haarlem

NL
V

Politie weet na 14 dagen nog altijd niet wie omkwam bij Haarlemse flatbrand

25 september 2019, 14.30 uur · Aangepast 25 september 2019, 14.50 uur · Foto: Inter Visual Studio/Rowin van Diest

Het is nog steeds niet vastgesteld wie op 11 september overleed bij de heftige woningbrand in de Rudolf Steinerstraat in Haarlem. Identificatie van het slachtoffer kost volgens het OM extra tijd vanwege de omstandigheden waarin het slachtoffer is aangetroffen. "Vanzelfsprekend gaan we hier zeer prudent mee om."

De brand is vermoedelijk aangestoken. Een 44-jarige man, bewoner van de woning, is in de nacht van de brand opgepakt en zit sindsdien vast. Meer mededelingen doet het Openbaar Ministerie niet over de zaak.

De verdachte is vandaag voor de raadkamer verschenen. De rechtbank moet een beslissing nemen of de man langer vast moeten blijven zitten. 

Lees ook: Omwonenden ontplofte Haarlemse flatwoning geschokt: 'Maar was dit wel een ongeluk?'

In Haarlem gaan geruchten dat het slachtoffer de zwangere vrouw van de verdachte is. Hier zegt het Openbaar Ministerie niets over.

De Rudolf Steinerstraat en omgeving schrikten op 11 september wakker van een harde knal en daarna een grote brand in een flatwoning. Buren van drie verdiepingen om de woning heen werden geëvacueerd en moesten noodgedwongen overnachtten in CenterParcs in Zandvoort.

Volgens de woningbouwvereniging was er geen sprake van een gasexplosie voorafgaande aan de brand.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!