Gooi

Grootscheepse controle Gooise massagesalons: twee aanhoudingen

25 september 2019, 13.15 uur
Door Sjoerd Stoop · Foto: Adobe Stock

Whatsapp

Na een grootscheepse controle van Gooise massagesalons de afgelopen weken zijn twee personen aangehouden. Los van de aanhoudingen lopen er nog meerdere vervolgonderzoeken, omdat geconstateerd is dat de regels niet worden nageleefd.

De afgelopen weken werden 34 massagesalons onder de loep genomen in Hilversum, Gooise Meren, Wijdemeren, Huizen, Blaricum en Laren. De controles werden gedaan door de politie, de verschillende gemeenten, de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het UWV. De massagesalons werden steekproefgewijs gecontroleerd, maar ook na enkele tips.

Lees ook: Haarlemmermeerse massagesalons dicht om 'happy endings'

Overtredingen
In drie gevallen bleek een medewerker geen werkvergunning te hebben en zes salons voldeden niet aan de brandveiligheid of was er te weinig daglicht in de salon. Daarnaast waren er drie overtredingen van het bestemmingsplan. Ook werd er gekeken naar de arbeidsomstandigheden en naleving van de arbeidstijdenwet. 

De twee aanhoudingen hebben volgens de politie te maken met illegaliteit. 

Verder onderzoek
De controle heeft los van de aanhoudingen nog niet geleid tot een gedwongen sluiting van een salon. De controleurs hebben voor de meeste gevallen besloten dat er verder onderzoek gedaan moet worden.  

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp