Amateurs Ajax en ODIN '59 naar hoofdtoernooi KNVB-beker

24 september 2019, 22.44 uur · Aangepast 31 oktober 2019, 13.23 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Henk-Jan Dijks

ODIN '59 en de amateurs van Ajax (zaterdag) hebben zich geplaatst voor de eerste ronde van het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. ODIN '59 was na verlenging te sterk voor VVOG (4-3), terwijl de Amsterdammers in Harderwijk afrekenden met VVOG: 0-2.

ODIN '59 - Barendrecht 4-3
ODIN '59, vorig jaar nog verrassend achtste finalist in de KNVB-beker, ging goed van start tegen Barendrecht en kwam via Jason Jamall Halman op een 1-0 voorsprong. Nadat Qjell Krolis Barendrecht op gelijke hoogte bracht, zorgde Thomas de Vries ervoor dat de Heemskerkers weer op voorsprong kwam (2-1). Met zijn tweede treffer van de avond zorgde Krolis er vervolgens voor dat de ploegen met een gelijke stand gingen rusten.

Niels Vorthoren schoot de Zuid-Hollanders na rust voor het eerst aan de leiding, voordat De Vries er 3-3 van maakte. Omdat er niet meer werd gescoord, moest een verlenging uiteindelijk beslissing brengen. Daarin werd Sietse Brandsma uiteindelijk de grote held van ODIN door de 4-3 achter de doelman van Barendrecht te koppen. Door de zege neemt ODIN het de volgende ronde op tegen het Amsterdamse AFC.

VVOG - Ajax (amateurs) 0-2
Ook de zaterdagamateurs van Ajax bereikten het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. De Amsterdammers kwamen al in de derde minuut op voorsprong tegen VVOG door een doelpunt van Kenneth Misa-Danso. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven en in de laatste minuut maakte Ilias Boudouni middels de 0-2 aan alle onzekerheid een einde. Tegen wie de Ajacieden de volgende ronde spelen is nog niet bekend; zij nemen het - net als ODIN '59 op woensdag 30 oktober om 19.45 uur - op tegen de winnar van het duel tussen Westlandia en OFC.