Ga naar Content

Trainer Arvid Smit: van Portugal naar DEM uit Beverwijk

Arvid Smit is bezig aan zijn derde seizoen als trainer van DEM. Smit, ook assistent-trainer van Andries Jonker bij Telstar, doet het goed bij de club uit Beverwijk. Zo promoveerde hij in de afgelopen twee seizoenen tweemaal.

De oud-voetballer van onder meer FC Volendam en het Portugese Maritmo begon met de Beverwijkers in de eerste klasse. Inmiddels speelt het team in de derde divisie, waar DEM na vijf wedstrijden op de vijfde plaats staat met zeven punten. "Hij heeft natuurlijk een verleden als profvoetballer", weet DEM-captain Twan Verswijveren. "Je ziet dat hij tactisch een onwijs goede trainer is. Hij laat ons echt met een bepaald idee het veld in stappen."

Smit (38) heeft het erg naar zijn zin bij de amateurs, maar ziet DEM niet als zijn eindstation. "Natuurlijk is er de wil en de ambitie om door te groeien. Ik wilde op het moment dat ik bij DEM kwam ook niet in de eerste klasse blijven, ik wilde hogerop. Ik heb het erg naar mijn zin, maar ik wil alles eruit halen. Waar ik uiteindelijk ga stranden en wat ik als trainer zou willen, daar ben ik nog niet helemaal uit."

Foto: NH Sport