IJmond

NL
V

Volgende week protestmars tegen geweld Pilotenbende: "We willen onze veiligheid terug"

23 september 2019, 20.48 uur · Aangepast 24 september 2019, 13.06 uur

Inwoners van Beverwijk en Heemskerk gaan volgende week donderdag - 3 oktober - demonstreren tegen de geweldgolf van de beruchte bende uit (oorspronkelijk) de Pilotenbuurt. "Wij willen onze de veiligheid, welke we zijn verloren dankzij de Pilotenbende, weer terug", aldus organisator Harry Anderies.

Veel inwoners uit Beverwijk en Heemskerk zijn het aanhoudende geweld zat, waarbij al tientallen jonge mensen door een bende zwaar werden mishandeld. Ze hopen nu met een protestmars landelijk aan de hekken te rammelen, om onder meer het jeugdstrafrecht op de helling te zetten. 

Lees ook: Zwaar mishandeld door jeugdbende Pilotenbuurt: 'Ik durf niet meer alleen naar buiten'

De protesttocht start om 19.30 uur in het Oosterwijkpark in Beverwijk. Daarna trekt de groep richting het gemeentehuis, waar sprekers de burgemeester, de raad, het politie-apparaat en de staat willen aanspreken op hun verantwoordelijkheid voor een veilige woonomgeving. 

Met deze video kondigde de organisatie de protestmars aan: 

demonstratie - NH Nieuws

Lees ook: Beverwijkers organiseren demonstratie tegen geweld pilotenbende: "Het is een schreeuw om hulp"

Deelnemers worden gevraagd om een 'lichtje' mee te nemen. "Zaklampen, lampionnen, verstralers, oplichtende telefoons. Het maakt niet uit wat, als er maar licht uitkomt." Hiermee wil de organisatie symbolisch een 'lichtzee van veiligheid laten schijnen gedurende deze tocht'.

De route van de tocht

Burgemeester Smit van Beverwijk zei eerder tegen NH Nieuws iedere intentie voor meer veiligheid toe te juichen. Maar of hij dit initiatief ook wil steunen, is nog onzeker. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Adobe Stock