Ga naar Content
Haarlem

Gemeente Haarlem over sluiting Hudson's Bay: behoud publiekstrekkende functie

23 september 2019, 07.00 uur
Door: Dimitri Walbeek · Foto: NH Nieuws/Paul Tromp

Wethouder Robbert Berkhout (GroenLinks) van Haarlem zou graag zien dat het pand van Hudson's Bay na december een publiekstrekkende functie behoudt. Het warenhuis sluit dan de deuren, dat liet het afgelopen donderdag weten.

De wethouder heeft deze week een gesprek met ASR, de eigenaar van het pand, over de nieuwe invulling van het winkelpand. "Het nieuws is nog heel vers", laat Berkhout via een woordvoerder weten. "Het is erg jammer dat Hudson's Bay het niet heeft gered. Vooral ook voor het personeel en de winkels in de directe omgeving."

Lees ook: Hudson's Bay voor eind dit jaar weg uit Nederland

Berkhout wil graag de vinger aan de pols houden wat betreft de toekomst van het pand. Een schrikbeeld is dat het beeldbepalend pand aan het Verwulft opnieuw jarenlang leeg komt te staan.

Relevant pand
Berkhout: "De gemeente zou graag zien dat, na het vertrek van Hudson Bay, het pand een publiekstrekkende functie behoudt. Het is een groot pand en relevant voor Haarlem als winkel- en bezoekstad. De gemeente gaat in ieder geval wel in gesprek met ASR over de invulling van het pand, maar het pand is niet in eigendom van de gemeente Haarlem."

Lees ook: Haarlemmers willen het liefst Bijenkorf in oud pand V&D

Berkhout wil nog niet ingaan op vragen over bijvoorbeeld een hotel of woningbouw in het voormalige V&D-pand. En wat doet de gemeente Haarlem wanneer het pand weer lange tijd leegstaat zoals na het vertrek van de V&D? "Dat is allemaal nog niet aan de orde. Eerst gaan we in gesprek met de eigenaar."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!