Ga naar Content
Sport

Niet-scorende AFC-spits weet het doel eindelijk te vinden

21 september 2019, 18.44 uur
Door: AT5 · Foto: AT5

Hij kreeg de hoon over zich heen van (wereld)beroemde voetballers en zelfs een invalbeurt bij Lucky Ajax hielp hem niet. Maar vanmiddag werd, tegen alle verwachtingen in, de ban gebroken. Philippe Hes, die niet-scorende spits van AFC, heeft een doelpunt gemaakt.

Hes scoorde in de altijd beladen Amsterdamse derby tegen Swift de alles beslissende 3-0. "Daarmee gooide ik de wedstrijd wel in het slot", vertelt een opgetogen Hes tegen AT5.

Kansen gemist
Hij moest nog wel op de bank beginnen in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. "Dat zal wel met vorig seizoen te maken hebben gehad", vertelt hij. "Ik miste ook twee of drie grote kansen, dus ik dacht: het zal toch niet weer?"

Lees ook: Ook geen doelpunt voor niet-scorende AFC-spits tijdens 'Ajax-debuut'

Maar vlak voor tijd maakte hij naar eigen zeggen een 'echte spitsengoal'. Een afstandsschot van een teamgenoot belandde op de lat. "In de rebound kopte ik hem langs de keeper, dat was nog vrij lastig."

Zlatan Ibrahimovic
Anderhalf jaar heeft Hes het naar eigen inschatting zonder doelpunt moeten doen. De niet-scorende spits werd op de hak genomen door bekende Nederlandse voetballers en zelfs van Zlatan Ibrahimovic kreeg Hes een veeg uit de pan.

Lees ook: Niet-scorende spits gaat viral: "Ik dacht er even aan om te stoppen"

Met die grappen moet het nu maar eens afgelopen zijn, vindt Hes. "Ik loop nu één op één, dus dat is best aardig." Hij beloofde vorig seizoen al dat hij dit jaar zeker twaalf doelpunten gaat maken, dat doel heeft hij nu bijgesteld naar vijftien.

"De jongens waren echt heel blij en iedereen op de club ook. Ik ben eindelijk van de nul af."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!