Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Busbedrijf EBS krijgt boete voor rolstoel-onvriendelijke bussen

21 september 2019, 10.22 uur · Aangepast 21 september 2019, 10.47 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Het Waterlandse busbedrijf EBS heeft een boete gekregen van de Vervoerregio Amsterdam omdat in veel bussen de elektronische rolstoelplank onvoldoende werkt. Dit gebeurt naar aanleiding van berichtgeving over de slechte toegankelijkheid van de bussen door NH Nieuws.

Eerder deze maand werd al bekend dat ruim een derde van de elektrische rolstoelplanken van de vervoerder niet voldoende werkten. Als tijdelijke oplossing werden er toen houten planken in de bus gelegd zodat mindervalide mensen toch gebruik konden maken van het openbaar vervoer. 

Boete
Volgens het Noordhollands Dagblad maakte Sharon Dijksma, wethouder voor verkeer en vervoer in Amsterdam, gisteren bekend dat het bedrijf nu ook een boete krijgt.

Bekijk hieronder de reportage die NH Nieuws maakte met Barend Dros, een rolstoelgebruiker die regelmatig wordt geweigerd door de bussen van EBS.

Gehandicapte Barend komt maar moeilijk in de bus - NH Nieuws

Dijksma geeft aan dat er hard gewerkt wordt aan een oplossing voor het probleem. EBS vervangt voor het einde van oktober alle elektrische rolstoelplanken door planken die handmatig worden bediend, waardoor het systeem minder gevoelig zou zijn. "Hierdoor kan EBS vanaf november de toegankelijkheid van de bussen weer garanderen voor reizigers met een mobiliteitsbeperking."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!