Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Provincie Noord-Holland start maandag met werkzaamheden aan N505 tussen Enkhuizen en Hoogkarspel

21 september 2019, 10.00 uur
Door Ramon Besseling · Foto: Provincie Noord-Holland

De provincie Noord-Holland voert vanaf maandag 23 september werkzaamheden uit aan de N505 tussen Enkhuizen en Hoogkarspel. Dit doen zij om de verkeersveiligheid op de provinciale weg te vergroten.

Alle aanpassingen worden 's avonds en 's nachts uitgevoerd en duren tot vrijdag 1 november. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de N307 en bestemmingsverkeer wordt met bebording omgeleid.

De provincie laat weten dat er voor heeft ervoor gekozen om de werkzaamheden 's avonds en 's nachts uit te voeren, zodat werkverkeer en omwonenden er zo weinig mogelijk last van zouden hebben. Tussen 20.00 uu en 05.00 uur is de provinciale weg afgesloten voor alle verkeer. De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats, waarbij er gestart wordt in Enkhuizen en er richting Hoogkarspel wordt gewerkt.

Lees ook: Na onderhoudscrime van de Westfrisiaweg is nu de N505 aan de beurt

In de eerste nacht van elke fase van een weggedeelte wordt het asfalt gefreesd. De dag erop zal het verkeer met een snelheidsbeperking over de weg rijden. Uitzondering is een gedeelte van de Drechterlandseweg. Het stuk asfalt tussen de kruispunten Veilingweg en Randweg wordt in de laatste fase van de werkzaamheden uitgevoerd.

Mogelijke uitloop
De provincie streeft ernaar om de werkzaamheden op vrijdag 1 november af te hebben, maar afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen de aanpassingen aan de N505 uitlopen tot eind december.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!