Jong AZ met 2-1 onderuit in Almere

20 september 2019, 22.22 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Ron Baltus

Jong AZ heeft vrijdagavond geen punten weten te pakken tegen Almere City FC. Door doelpunten van Nick Venema en Torino Hunte ging de ploeg onderuit, de goal van Thijs Oosting mocht niet baten. Het is de vierde opvolgende wedstrijd dat de Alkmaarders niet weten te winnen.

Na een kleine twintig minuten spelen was het voor de eerste keer raak, nadat Nick Venema wegstoof en voor Almere City scoorde in een één-op-één-situatie met Jasper Schendelaar. De thuisploeg zette door en Venema dook nog een paar keer dreigend op voor het doel van Jong AZ. Bram van Vlerken had de 2-0 op zijn voet na een goed uitgespeelde aanval, maar vergat te scoren.

Qua spelbeeld zag het er niet echt naar uit, maar toch kwamen de Alkmaarders gelijk met Almere City. Na het even daarvoor al geprobeerd te hebben rondde Thijs Oosting vlak voor rust een voorzet van Kenzo Goudmijn af: 1-1.

Al snel stond Jong AZ alweer achter. Schendelaar kon niet goed anticiperen op een van richting veranderd schot van Torino Hunte en moest machteloos toekijken hoe de bal in zijn doel verdween.

De ploeg van Koen Stam en Michel Vonk liet het er niet bij zitten en zette aan. Des Kunst, Tijjani Reijnders en Maxime Gullit probeerden het alledrie, maar misten.

De thuisploeg kreeg meer ruimte en daarmee ook meer kansen, maar die gingen er niet in. Het bleef bij 2-1, daardoor blijft Jong AZ steken op vijf punten uit zeven wedstrijden. Daarmee staat de ploeg zestiende.

Opstelling Almere City: Smits; Van Vlerken (Van Hilten/66), Balker, Mirani, Koppers (Blackson/75); Kaandorp (Ahannach/84), Bensabouh, Loen, Hunte; Venema, Harrison

Opstelling Jong AZ: Schendelaar; Church (Correia/59), Bergsma, Bakker, Gullit; Koopmeiners, Reijnders, Goudmijn; Taabouni (Van der Wacht/83), Kunst (Lont/72), Oosting