Start van hoofdcontent

Haarlem

nl

Haarlemse Carla helpt Keniaanse albinokinderen: "Ze hadden de haren zwartgeverfd"

20 september 2019, 18.38 uur

Al tien jaar vliegt de Haarlemse Carla Sonder naar Kenia om de bevolking te helpen. Sinds een aantal jaar richt ze zich specifiek op albinokinderen. Met tassen vol zonnebrand, petjes en zonnebrillen stapt ze aanstaande woensdag weer op het vliegtuig: "Het is allemaal door collega's en vrienden gedoneerd."

Carla is zich specifiek gaan richten op albinokinderen nadat ze een gezin tegenkwam met zes kinderen die aan albinisme lijden. "De kinderen zagen er ontzettend slecht uit. De ouders hadden hun haren zwartgeverfd om ze op Keniaanse kinderen te laten lijken", vertelt ze. "Dat is natuurlijk geen vergelijking."

Lees ook: Alkmaarse leerlingen leven 2 weken in Kenia

Dat trok Carla zich zo aan, dat ze meteen besloot te helpen: "Ik heb mijn vrienden en collega's een whatsapp gestuurd. In één avond hadden we al meer dan zeshonderd euro gedoneerd gekregen. Hierdoor kunnen de kinderen naar school. Ze zien er nu een stuk beter uit. Onderwijs is toekomst dus het is heel belangrijk ze op school te houden."

Smeerkaartjes
Carla heeft het tot haar missie gemaakt dat de albinokinderen goed voor zichzelf kunnen zorgen: "We hebben ook smeerkaartjes meegenomen. Aan de hand van  plaatjes zien ze wanneer ze zonnebrand moeten gebruiken. En dat ze kleding met lange mouwen en pijpen moeten dragen." 

Wil je Carla volgen tijdens haar reis? Bekijk dan haar blog

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
NH Nieuws