Ga naar Content
West-Friesland

Gemeente Koggenland ontvangt titel 'Dementievriendelijke Gemeente' van Alzheimer Nederland

20 september 2019, 17.30 uur
Door: · Foto: Christiaan van Beemen

De gemeente Koggenland heeft gisteravond de titel 'Dementievriendelijke Gemeente' gekregen uit handen van stichting Alzheimer Nederland. De wethouder van de gemeente ontving deze titel voorafgaand aan de voorstelling De dementie van Jet en Harrie, dat werd gespeeld in Eetcafé 70 in De Goorn. "We zijn hier natuurlijk hartstikke trots op", vertelt communicatieadviseur Esther Koning van Koggenland.

De wethouder van de gemeente opende de avond in het eetcafé en kreeg voorafgaand aan de voorstelling titel met bijbehorende sticker uit handen van stichting Alzheimer Nederland. 

Lees ook: Alzheimerpatiënten en mantelzorgers in zonnetje gezet door Willeke Alberti

"We willen als gemeente meegaan in de veranderende samenleving", vertelt Koning aan NH Nieuws. "Met behulp van trainingen en activiteiten brengen we Alzheimer meer onder de aandacht in de gemeente, want als gemeente moeten we proberen om zo goed mogelijk voor elkaar te zorgen."

Volgens Esther heeft de wethouder tijdens de avond gezegd dat gemeente er nog lang niet is. Zij blijven aandacht schenken aan de ziekte Alzheimer en willen dat doen door middel van informatieavonden en bijeenkomsten voor lotgenoten in de gemeenschap. Ook krijgen medewerkers van de gemeente trainingen om hier hog beter mee om te gaan.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!