Ga naar Content
Amsterdam

Doodgeschoten oud-profvoetballer Maynard was bekende van politie

19 september 2019, 18.39 uur
Door: · Foto: ANP / Inter Visual Studio

De gisteravond in Amsterdam doodgeschoten oud-profvoetballer Kelvin Maynard was een bekende van de politie.

Dat meldt mediapartner NOS. De politie kan echter niet tegen de omroep vertellen waarom zijn naam in de politiesystemen voorkwam.  

Lees ook: Doodgeschoten man Amsterdam Zuidoost is oud-voetballer van FC Volendam

Over het motief voor de liquidatie is nog niets bekend. Volgens Omroep West zou 't het gevolg zijn van een ruzie over een gestolen partij drugs, maar dat kan de politie niet bevestigen. "We horen natuurlijk allerlei geruchten, en die worden allemaal onderzocht", aldus een politiewoordvoerder tegen de Haagse omroep.

Lees ook: Harde klap voor FC Volendam na liquidatie oud-speler: "Kelvin maakte nooit problemen"

De 32-jarige Maynard zat gisteren in een auto aan de Langbroekdreef in Amsterdam Zuidoost toen hij onder vuur werd genomen. Nadat hij was geraakt, probeerde hij weg te rijden, maar ramde daarbij de brandweerkazerne in de straat. Ondanks pogingen van brandweermensen om hem te reanimeren, overleed hij ter plaatse. De vermoedelijke daders sloegen op een motor op de vlucht, en zijn nog niet gepakt. 

Lees ook: Doodgeschoten oud-profvoetballer Kelvin Maynard werd achtervolgd 

Eerder vandaag werd bekend dat zijn moordenaar hem al enige tijd in de gaten hield. De twee in het zwart geklede mannen op een twee- of driewielige motor of scooter zouden hem vanaf het Wethouder de Roosplein bij metrostation Gein zijn gevolgd, om hem een paar kilometer verderop dood te schieten. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!