Ga naar Content

Ron start zelfhulpgroep voor (ex-)verslaafden in Enkhuizen: "Met elkaar oplossingen vinden"

Ex-drugsverslaafde Ron Annes kon geen zelfhulpgroep vinden in Enkhuizen en heeft er daarom zelf een opgericht. De Buitenveldertgroep bestaat nu ruim een jaar.

Het is een gespreksgroep voor iedereen die los wil komen van ongezonde gewoontes. "Met elkaar vinden we oplossingen voor waar je tegenaan loopt als je nuchter bent. Door de groep sta je er niet alleen voor", vertelt Ron in NH Buurten. 

Terugval voorkomen met elkaar
Het leven van de Enkhuizer heeft ruim 30 jaar in het teken gestaan van drugs. Hij gebruikte vooral cocaïne. Ron is nu twee jaar clean maar vertelt dat contact met lotgenoten volgens hem cruciaal is om terugval te voorkomen. "Op moment dat je te maken krijgt met basisemoties als bang, boos, blij en bedroefd - is de groep erg belangrijk. Vroeger zette je er een middel tegenover, maar dat kan nu niet meer."

Iwan van der Pol, één van de groepsleden, was verslaafd aan alcohol. Hij is heel blij met de bijeenkomsten. "Door de groep vinden we de kracht om door te gaan. Het is maar een uurtje per week, maar het geeft mij heel veel steun." 

Ron geeft aan verder te willen gaan in de verslavingszorg en nog meer mensen te willen helpen. "Ik ben begonnen met de cursus 'Counselor in de verslavingszorg', dus wie weet waar dit pad me nog gaat brengen”, aldus Ron.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!