Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Aanpassing van bouwhoogte Zevenhuis zorgt er volgens gemeente voor dat bouwplan door kan gaan

19 september 2019, 16.28 uur · Aangepast 8 oktober 2019, 11.53 uur
Door Lotte Stekelbos · Foto: NH Nieuws

De bouw van een metershoog pand van Zevenhuis Logistics B.V. in Zwaagdijk-West aan bedrijventerrein 't Zevenhuis, lijkt door te kunnen gaan. Het college heeft de maximale bouwhoogte aangepast naar 15 meter. Het bewuste pand zou 15,7 meter hoog worden. Omwonenden waren daar niet blij mee.

Het plan om een pand van Zevenhuis Logistics B.V. in Zwaagdijk-West te bouwen, aan bedrijventerrein 't Zevenhuis, riep vragen op bij de Hoornse CDA-fractie. Het bestemmingsplan van de gemeente laat namelijk slechts bouw toe van maximaal 15 meter hoog. Echter zou dit plan de bouw van een pand betreffen die 15,7 meter hoog zou worden, wat dus in strijd zou zijn met de eigen regelgeving. 

Lees ook: Zwaagdijkers voelen zich bedrogen: "Plan Zevenhuis werd anders voorgeschoteld"

'Alles past nu binnen bestemmingsplan'
Uit de antwoorden op de vragen van het CDA geeft het college nu aan de hoogte aan te passen. "Na overleg met de aanvrager, is het pand nu verlaagd naar 15 meter. Wij zijn ons bewust van de bezwaren van omwonenden. Om tegemoet te komen aan deze bezwaren, wijzigen we dit", luidt de beantwoording van de vragen. "Nu de bouwplannen niet hoger zijn dan 15 meter, hoeft deze niet meer voorgelegd te worden aan de raad. Alles past nu binnen de bestemmingsplannen", zo meldt de gemeente. 

'Hopelijk geen bezwaren'
De gemeente geeft aan de dorpsraad van Zwaagdijk-West te hebben benaderd voor uitleg over de nieuwe plannen. "We hopen dat dit voldoende is en dat er geen bezwaar wordt gemaakt op de toekomstige vergunningaanvraag. Maar als de zorgen blijven, hebben ze natuurlijk altijd het recht om dit in te dienen."

Bekijk hier de reportage die NH Nieuws een jaar geleden maakte met omwonenden, alvorens de start van de bouw van Zevenhuis: 

Zwaagdijkers voelen zich bedrogen: "Plan Zevenhuis werd anders voorgeschoteld" - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!