Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

nl

Duits 'Red mijn vakantie' helpt gedupeerden van oplichter uit Callantsoog

19 september 2019, 14.25 uur · Aangepast 19 september 2019, 17.24 uur
Door Carina Gutker · Foto: Screenshot Kabel Eins

Het Duitse televisieprogramma Achtung Abzocke, vergelijkbaar met programma's als 'Red mijn vakantie' en 'Opgelicht', besteedt vanavond aandacht aan een oplichter uit de regio Callantsoog. Hij zette mensen af door vakantiehuisjes te verhuren die in werkelijkheid niet bleken te bestaan.

In een voorstukje is te zien hoe een Duits gezin 1.280 euro betaalde voor een vakantie aan de Nederlandse kust, maar nooit op de bestemming aankwam. Ze geven aan na de betaling niets meer van de zogenaamde verhuurder te hebben gehoord, behalve één regeltje: "Kom niet, want hier is geen huis."

Het televisieprogramma is op onderzoek uit gegaan en ging op zoek naar de oplichter.

De aflevering is vanavond om 20.15 uur te zien op de commerciële zender Kabel Eins. In Nederland is het alleen via sateliettelevisie te bekijken, aanbieders KPN en Ziggo zijn gestopt met het aanbieden van de zender.

"Achtung Abzocke - Peter Giesel rettet den Urlaub"

Im Urlaub aufs Übelste übers Ohr gehauen worden? Nicht mit uns! Urlaubsretter Peter Giesel stellt die fiesen Abzocker vor Ort zur Rede! "Achtung Abzocke - Peter Giesel rettet den Urlaub" - ab Donnerstag um 20:15 Uhr bei #kabeleins

Posted by Kabel Eins on Tuesday, September 17, 2019
💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!