Ga naar Content
Alkmaar

Heerhugowaarder stuurt baardolie naar koning en krijgt vorstelijke reactie

19 september 2019, 11.00 uur · Aangepast 19 september 2019, 11.36 uur
Door: · Foto: Facebook/ANP

Nederland is in de ban van de baard van koning Willem-Alexander. De rode stoppels van de koning werden de laatste weken steeds voller en met Prinsjesdag was het zeker: de koninklijke baard is een blijvertje. De Heerhugowaardse Bas Pisa, baarddrager, baardambassadeur en maker van baardproducten, volgde de vorstelijke groei vol enthousiasme en besloot de stoute schoenen aan te trekken wat van zijn baardproducten naar het koningshuis te sturen.

"De koninklijke baard was groot nieuws in baardland", vertelt Bas tegen NH nieuws. "Mensen vroegen zich sinds de kroning al af wanneer onze koning een echte vent ging worden en zijn baard zou laten staan."

Ongeschoren koning
De eerste kiekjes van een ongeschoren Willem-Alexander waren flink genieten voor Bas. "Toen kwam het gesprek echt op gang: moeten er nieuwe munten worden geslagen? En de postzegels? Hoe lang durft hij hem te laten groeien?" 

Lees ook: Willem-Alexander overhandigt Willems-Orde aan Amsterdamse Apache-piloot  

Sommige klanten van Bas daagden de baardman uit om wat van zijn producten naar het koningshuis te sturen. "Zoiets moet je met mij niet proberen, want dan doe ik het ook", lacht Bas. Dus ging de Heerhugowaarder op zoek naar een manier om de koning te bereiken. Uiteindelijk vond hij een adres en stuurde een brief met wat vleierij en een pakketje met baardolie. 

Lees ook: VIDEO: Baarddragers bijeen in Amsterdam: "Voor zoenen is het heel lekker"

Dromen van een brief
Het duurde even, maar na drie weken werd Bas z'n geduld beloond met een brief van de persoonlijke assistent van de koning en koningin. Met een vriendelijk bedankje voor de verzorgingsproducten. "Super tof! Ik had het niet meer verwacht. Natuurlijk droomde ik stiekem van een brief van de koning zelf waarin hij vertelt hoe blij hij met de spullen is en dat Maxima er helemaal wild van wordt. Maar dit is ook al heel mooi."

Lees ook: Koning bezoekt -geheel in stijl- de marine in Den Helder

Hofleverancier
Bas geeft wel aan te twijfelen of Willem-Alexander daadwerkelijk zijn spullen gebruikt. "Ik kan me voorstellen dat ze zoiets niet zomaar doen. Er zijn genoeg mensen met kwade bedoelingen. Maar ik hoop het wel. Het zou niet verkeerd zijn om 'hofleverancier' en een kroontje op mijn producten te kunnen zetten." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!