Ga naar Content
Gooi

Streep door plan voor 'Park & Bike' van Crailo naar Hilversum

18 september 2019, 17.04 uur
Door: Sjoerd Stoop · Foto:

Er komt geen 'Park & Bike' tussen buurtschap Crailo en het Hilversumse Mediapark. Het plan wordt sympathiek genoemd, maar zou te weinig zoden aan de dijk zetten voor de bereikbaarheid van het Mediapark.

Met de komst van een Park & Bike zouden automobilisten hun auto bij Crailo kunnen parkeren en daar een (leen)fiets kunnen pakken om door de natuur naar Hilversum te fietsen. Dat zou leiden tot minder filevorming van en naar het Mediapark.

Lees ook: E-bike krijgt Noord-Hollandse forens op de fiets: “Genieten van het landschap”

Hilversum, Gooise Meren en Laren hebben laten onderzoeken of dat plan haalbaar zou zijn. Het blijkt nu dat de komst van zo'n Park & Bike weinig oplevert voor de bereikbaarheid van het Mediapark. Verwacht wordt dat er te weinig mensen gebruik van maken. Daarnaast zou het ook te veel ruimte innemen.

Sympathiek plan
Toch wordt het plan voor een Park & Bike wel sympathiek genoemd. Verkeersbureau Goudappel Coffeng, dat voor de gemeenten onderzoek deed naar de Park & Bike, adviseert om te kijken of het plan ergens anders wel zou kunnen worden doorgevoerd. Daarvoor zou onder meer gesproken moeten worden met werknemers en werkgevers op het Mediapark, om te kijken of daar interesse is.

Burgemeester en wethouders van Hilversum laten al weten dat te gaan doen. Ze noemen het Park & Bike-concept interessant, zowel qua duurzaamheid als mobiliteit.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!