Ga naar Content
Sport

Khalid Choukoud meldt zich af voor Dam tot Damloop

18 september 2019, 13.58 uur · Aangepast 18 september 2019, 18.15 uur
Door: · Foto: ANP / Robin van Lonkhuijsen

Khalid Choukoud zal zondag niet meedoen aan de Dam tot Damloop. De Nederlandse blikvanger heeft zich woensdag afgemeld, omdat het niet in zijn programma past.

"Natuurlijk had ik graag gelopen, maar in overleg met mijn trainer heb ik besloten om niet te starten. Het is te kort voor de marathon van Eindhoven en dat is toch echt het hoofddoel", aldus Choukoud tegen hardloopnieuws.nl. Twee jaar geleden deed hij voor het laatst mee aan de Dam tot Damloop. Toen werd Choukoud elfde met een tijd van 47.29.

Michel Butter is zondag wel van de partij. De atleet uit Castricum kan de Damloop goed gebruiken als voorbereiding voor de marathon van New York. De atleet uit Castricum doet al voor de twaalfde keer mee. Ook Stan Niesten uit Beverwijk en Roy Hoornweg gaan voor een hoge klassering in de nationale strijd.

Ayele Abshero, Chala Regasa (beiden Ethiopië), Napoleon Solomon (Zweden) en Koen Naert (België) zijn de buitenlandse publiekstrekkers.

Live te volgen
De start van de Dam tot Damloop is zondag om 10.19 uur op de Prins Hendrikkade in Amsterdam. De vrouwen starten 6.04 minuten eerder dan de mannen, het verschil tussen de parcoursrecords bij de Dam tot Damloop. De wedstrijd is live te zien bij NH en AT5.