Ga naar Content
Haarlem

Gerechtshof hoort twee oud-wethouders Bloemendaal in geheimhoudingszaak raadslid

18 september 2019, 11.52 uur
Door: Dimitri Walbeek · Foto: NH Nieuws

De hoger beroep-zaak van het Bloemendaalse raadslid Marielys Roos is vanochtend opnieuw geschorst. Het Gerechtshof wil twee oud-wethouders van Bloemendaal horen in de zaak die draait om geheimhouding. Het Hof heeft de zaak tot dat moment opgeschort.

Roos maakte in 2014 informatie openbaar die volgens de gemeente geheim was. De gemeente gaf haar aan bij de politie en dat leidde tot een veroordeling in 2016.

Lees ook: Bloemendaals raadslid veroordeeld tot taakstraf voor lekken geheim dossier

Raadslid Roos van Hart voor Bloemendaal ging daartegen in beroep. Dat heeft al geleid tot meerdere zittingen in het Gerechtshof. Gisteren verklaarde oud-griffier Karin van der Pas onder ede dat er helemaal geen geheimhoudingsbesluit was waarop de geheimhouding kon zijn gebaseerd. Nu willen de rechters de ex-wethouders Tames Kokke (VVD) en Jur Botter (D66) onder ede horen over die geheimhouding.

Feestje
Roos heeft die geheimhouding altijd betwist. Niet alleen zou een geheimhoudingsbesluit pas achteraf in 2016 voor het eerst zijn ondertekend. Bovendien zegt het raadslid dat de informatie die zij had gedeeld met de pers allang met anderen was gedeeld. "Als je op een feestje een verhaal vertelt en later aan één persoon vraagt het geheim te houden, dat kan helemaal niet", zei Roos in 2016 voor de rechter.

Het is nog onbekend wanneer de zaak met het verhoren van de wethouders wordt voortgezet.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!