Alkmaar

Brand in Alkmaarse woning onder controle: schade is groot

17 september 2019, 22.33 uur · Aangepast 18 september 2019, 00.42 uur

De brand die vanavond woedde in een Alkmaarse woning aan de Van Houtenkade is onder controle. Er waren eerder vanavond grote vlammen te zien en er was veel rook. Ook zijn drie woningen ontruimd. Er raakte niemand gewond, maar de schade aan het pand is aanzienlijk.

De Veiligheidsregio laat weten dat de brandweer nog wel enige tijd bezig zal zijn met nablussen. Het is niet duidelijk hoe lang. Meerdere woningen zijn ontruimd en bewoners hebben nog geen duidelijkheid wanneer ze weer terug naar huis kunnen.

Een aantal van hen staat achter het politielint geschrokken naar de huizen te kijken. "Ik schrok me rot", zegt een man die de vuurlucht in zijn woonkamer niet vertrouwde. "Ik ging achter kijken, en zag de vlammen uit het dakkapel van de buren slaan." Wanneer de man via de voordeur zijn woning verlaat, mag hij van de politie niet meer naar zijn huis terugkeren.

Een jongeman was met een vriend de Ajax-wedstrijd aan het kijken, toen hij een video van de brand kreeg doorgestuurd. "Ik dacht dat het mijn huis was, want ik woon daar in de buurt", verklaart hij. Onmiddelijk belt hij zijn moeder, die geschrokken klinkt. "Ze nam nogal hijgend op, dus ik schrok heel erg. Maar gelukkig was het niet bij ons thuis." Dat hij wedstrijd nu moet missen, is jammer. "Maar daar zijn samenvattingen voor", ziet hij in.

Lees ook: Uitslaande brand op zolder in Alkmaarse woning: omliggende huizen ontruimd

De brand woedde op de zolder van de woning. Rond 21.15 uur was de eerste melding. Er was niemand in de woning aanwezig, aldus de Veiligheidsregio. Getuigen melden dat het bluswerk ruim een uur later voor een groot gedeelte is afgerond. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

De Mauritskade, aan de overkant van het water, stond een tijd vol met buurtbewoners. 

De tekst loopt door onder de foto. Er waren meerdere brandweerwagens uitgerukt, ook uit Heiloo. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Inter Visual Studio