Ga naar Content
Amsterdam

Ruim driehonderd voetbalsupporters van Lille opgepakt op metrostation in Amsterdam

17 september 2019, 16.46 uur · Aangepast 17 september 2019, 21.37 uur
Door: AT5 · Foto: AT5

Supporters van de Franse voetbalclub Lille hebben vanmiddag voor onrust gezorgd op station Strandvliet in Amsterdam. Een aantal van hen liep op het spoor. Zeker 303 supporters zijn opgepakt.

Metro's 50 en 54 richting de Arena konden door de ongeregeldheden vanmiddag ongeveer twintig minuten niet rijden tussen Van der Madeweg en Gein. Metrostations Strandvliet en Duivendrecht werden volgens het vervoersbedrijf ontruimd door de politie.

Verstoren van openbare orde
De supporters moesten daarna, onder begeleiding van agenten, in twee bussen van het GVB stappen. "We zoeken nu uit wie wat heeft gedaan. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan het afsteken van vuurwerk, dragen van gezichtsbedekende kleding, vernieling en geweldpleging. Maar ze zijn allemaal opgepakt wegens het verstoren van de openbare orde." 

De GVB-bussen zijn daarna doorgereden naar het cellencomplex van de politie. Volgens een woordvoerder is er genoeg plek voor de Fransen. 

In de boeien
De meeste supporters hoefden geen handboeien om en werkten volgens een AT5-verslaggever rustig mee. Zeker twee supporters zijn bij het station wel door agenten in de boeien geslagen. 

Lille speelt vanavond in de Arena tegen Ajax. De wedstrijd begint om 21.00 uur.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: AT5