Sport

NL
V

Ajax-supporters ook dit seizoen niet welkom in Den Haag

16 september 2019, 20.57 uur · Foto: Pro Shots/Kay in 't Veen

Supporters van Ajax zijn ook dit seizoen niet welkom in Den Haag voor de uitwedstrijd tegen ADO. De burgemeester van Den Haag en de Haagse eredivisieclub hebben dat verbod opnieuw bekrachtigd. De thuiswedstrijd van ADO tegen Ajax wordt op 6 oktober gespeeld.

Te groot risico
"Burgemeester Pauline Krikke en ADO Den Haag delen het standpunt dat de al jarenlang bestaande gespannen verhouding tussen aanhangers van ADO Den Haag en aanhangers van Ajax een te groot risico op incidenten oplevert. ADO Den Haag zal dus geen uitsupporters toelaten tot het Cars Jeans Stadion", meldt de gemeente.

Al sinds 2006 niet welkom
Oud-burgemeester Wim Deetman van Den Haag stelde de maatregel in 2006 in, nadat hooligans van de club uit Amsterdam het supportershome van ADO hadden bestormd. Daarbij vielen gewonden. Ajax probeerde de afgelopen jaren vergeefs een einde te maken aan het verbod.

Ook geen ADO-supporters in Amsterdam
De supporters van ADO Den Haag gaan ook al jaren niet op bezoek bij Ajax. Ook voor de komende uitwedstrijd op 22 december in de Johan Cruijff ArenA zal ADO geen kaarten afnemen voor het uitvak.