Amsterdam

Woningcorporaties springen in de bres voor sociale huurwoningzoekers

16 september 2019, 16.03 uur · Aangepast 16 september 2019, 19.21 uur
Door Lotte Stekelbos · Foto: NH Nieuws

Whatsapp

Nu er al lange tijd een nijpend tekort is aan sociale huurwoningen in de provincie, trekken de directeuren van woningcorporaties de stoute schoenen aan. Zij roepen mensen in een wooncrisis op om hun verhaal te vertellen via sociale media.

De hashtags #wooncrisis en #ikwileenhuis moeten hierbij gaan helpen om mensen een gezicht te geven. "Want dit kan zo niet langer. We hebben echt meer goedkopere huurwoningen nodig", aldus Albert Gieling van Woonschakel West-Friesland.

De verschillende directeuren van de regionale woningcorporaties sluiten zich aan bij deze campagne en hopen hiermee in hun regio eindelijk meer nieuwbouw te krijgen van sociale huurwoningen.

Verhalen een gezicht geven
"Als we de verhalen een gezicht kunnen geven, voeren we hopelijk de druk op in Den Haag. We moeten de situatie laten zien van de mensen. Misschien komt er dan eindelijk beweging in", aldus Gieling.

Directeur Harro Zanting van Dudok Wonen in 't Gooi, directeur Stefan van Schaik van Wooncompagnie Noord-Holland en strategiemanager Mirthe Biemans van Rochdale trekken alle drie naar Twitter om in een videoboodschap te vertellen hoe belangrijk ze het vinden dat mensen hun verhaal vertellen.

Bekijk hieronder de Twitterberichten:

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp