Start van hoofdcontent

NOORD-HOLLAND

nl

Waarom werkt NH Nieuws mee aan de Burgertop Schiphol?

16 september 2019, 09.48 uur · Aangepast 20 september 2019, 09.58 uur · Foto: NH Nieuws

In het dorpshuis De Moriaan in Wijk aan Zee wordt op zaterdag 16 november een Burgertop Schiphol georganiseerd. Waarom werkt NH Nieuws hieraan mee? Chef Nieuws Jacky de Vries legt het uit:

Burgertop Schiphol
Alle praktische informatie en het laatste nieuws rond de Burgertop Schiphol vind je op nhnieuws.nl/burgertopschiphol

Het idee van een Burgertop Schiphol is ontstaan op de redactie van NH Nieuws. Ook bij Code Oranje leefde het idee om iets dergelijks te organiseren. Als regionale nieuwsredactie willen we graag dicht op de samenleving staan, daarin zit onze toegevoegde waarde en publieke opdracht. Die samenleving verandert en dat betekent dat we continu op zoek moeten naar nieuwe journalistieke vormen om aangehaakt te blijven.

Jacky de Vries over de Burgertop Schiphol - NH Nieuws

Schiphol is een complex verhaal dat de samenleving bezighoudt. Een groot verhaal dat we willen doorgronden. We hebben vaak het gevoel dat we aan het pingpongen zijn, dat we als verslaggevers van het ene belang naar het andere belang gaan. Daardoor loop je voor je gevoel soms achter de feiten aan. Toen ontstond het idee om eens alle belangen samen te brengen.

Bestuurlijke vernieuwing en innovatie zijn belangrijke inhoudelijke pijlers voor ons. Doordat we vanuit de samenleving opereren, zijn we ook optimistisch over de kennis en het oplossingsvermogen die uit die samenleving kunnen komen. Vandaar dat we dit experiment graag aangaan en mediapartner zijn van dit bijzondere initiatief.

Code Oranje
Ook volgens Bert Blase van Code Oranje is dat één van de belangrijkste reden van de top. "Wij willen laten zien dat burgers in staat zijn om heel verantwoordelijk en in alle openheid over zo'n vraagstuk te praten en ook besluiten te nemen."

Bert Blase over de Burgertop Schiphol - NH Nieuws