AZ dankzij Boadu en Idrissi simpel langs Sparta

14 september 2019, 20.19 uur · Aangepast 15 september 2019, 11.57 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Remko Kool

AZ heeft zaterdagavond met 5-1 gewonnen van Sparta. De Alkmaarders hadden het in de eerste minuten van de wedstrijd even lastig, maar stelden daarna snel orde op zaken en liepen uiteindelijk uit naar een grote overwinning. Zo is de ploeg van AZ-trainer Arne Slot goed begonnen aan een periode waarin de wedstrijden elkaar in rap tempo gaan opvolgen.

AZ kwam al snel op achterstand in het Cars Jeans Stadion. Een terugspeelbal van Wuytens viel ongelukkig tussen Svensson en Bizot waarna Harroui kon profiteren en zo de Rotterdammers op een 1-0 voorsprong zette. Lang kon Sparta echter niet genieten van de voorsprong. Krap twee minuten later bracht Idrissi de Alkmaarders op gelijke hoogte. Op terugleggen van Vlaar schoot de Marrokaanse international via de binnenkant van de paal raak.

Alkmaars offensief
De gelijkmaker was het startschot van een heus Alkmaars offensief. En met succes. In de zestiende minuut zette Stengs zijn mede aanvaller Boadu oog in oog met Sparta keeper Coremans, die de bal vervolgens goed binnen schoot. Even later was diezelfde tandem ook verantwoordelijk voor de derde Alkmaarse treffer. Uit een goede voorzet van Stengs kon Boadu zijn tweede goal van de avond binnen koppen.

Zeer riante voorsprong
Vlak voor rust kwam er zelfs nog een vierde Alkmaarse treffer bij. Van dichtbij faalde Oussama Idrissi niet en daardoor kon de ploeg van Arne Slot met een zeer riante voorsprong de kleedkamer opzoeken. Na de spectaculaire eerste helft vielen er in de tweede helft een stuk minder treffers te noteren. Stengs bood zowel Boadu als Idrissi een mogelijkheid om hun derde treffer van de avond te maken maar de aanvallers waren onzorgvuldig met de aangeboden kansen.

Penalty
In de slotfase van de wedstrijd viel er toch nog een doelpunt te noteren. Middels een foutloos genomen penalty maakte aanvoerder Teun Koopmeiners de vijfde Alkmaarse treffer en zette daarmee de eindstand op het scorebord: 5-1.

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar (Hatzidiakos), Wuytens, Wijndal; Midtsjo, De Wit, Koopmeiners; Stengs (Clasie), Boadu (Sugawara), Idrissi

Opstelling Sparta: Coremans; Karami, Vriends, Mattheij, Abels; Harroui, Duarte, Smeets, Dante Rigo; Dervisoglu, Rayhi