Ga naar Content
West-Friesland

Massaal zwerfafval opruimen tijdens Burendag in Koggenland: "Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid"

15 september 2019, 11.00 uur
Door: Sander Huisman · Foto:

Inwoners van de gemeente Koggenland worden opgeroepen om tijdens de Burendag op zaterdag 28 september, samen zoveel mogelijk zwerfafval in te zamelen. Ook worden inwoners gestimuleerd om meer groen te planten in hun tuin en omgeving. "Zo wordt Koggenland niet alleen een stuk schoner maar óók een stuk mooier", aldus wethouder Caroline van de Pol.

Zwerfafval is in veel gemeenten een steeds grotere irritatie onder inwoners. Het zorgt voor een onveilig gevoel, vermindert het welzijn en is ook nog eens slecht voor het milieu. "Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Als gemeente willen we dit goed faciliteren en inwoners meer bewust maken van de negatieve effecten van zwerfafval", aldus van de Pol. De gemeente stelt daarom op Burendag onder meer grijpers en vuilniszakken beschikbaar, zodat er zoveel mogelijk afval opgeruimd kan worden. 

Verstening tegen gaan
Naast het schoner maken van de gemeente Koggenland, is er op Burendag ook aandacht voor vergroening. Door de toename van verharding door onder andere stenen en de extreme weersomstandigheden hebben we meer last van wateroverlast en verdwijnen er veel plant- en diersoorten. Door stenen te vervangen voor beplanting kan overtollig water weer in de bodem zakken en vinden insecten, vogels en kleine dieren weer een leefgebied.

Voor de speciale Burendag in Koggenland moet je je wel aanmelden, dat kan via schonernoordholland.nl. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!