Jong AZ ziet vlug opgebouwde voorsprong in rook opgaan

13 september 2019, 21.53 uur · Aangepast 13 september 2019, 22.28 uur
Door: · Foto: Pro Shots/ Thomas Bakker

Jong AZ heeft een 0-2 voorsprong tegen Jong PSV in de tweede helft volledig uit handen gegeven. In een duel met schitterende goals kwamen de mannen uit Eindhoven in de laatste 25 minuten langszij.

Bij Jong AZ maakte Félix Correia zijn debuut in de basis. De Portugese buitenspeler wordt voor een jaar gehuurd van Manchester City.

Flitsende start
Voor Jong AZ was het al vroeg in de wedstrijd raak. Nadat de bal via een korte corner het strafschopgebied bereikte, had Tijani Reijners genoeg tijd en ruimte om de bal in de rechterhoek te schuiven. Zeven minuten later zou Jong PSV-keeper Lars Unnerstall weer moeten vissen. Spits Des Kunst deed zijn naam eer aan door van buiten de zestien heerlijk in de kruising te schieten: 0-2. Het doelpunt betekende de eerste profgoal voor Kunst.

Het spetterende begin kreeg geen vervolg voor AZ. De volgende megakansen waren voor PSV. Vlak voor rust raakten ze via een schot van Lauwers de paal, waarna Schoonbrood op AZ-verdediger De Boer mikte.

Kanteling
De vroege achterstand dwong Jong PSV-coach Peter Uneken vroeg tot wisselen. Na dik een uur had hij met Robin Louwers, Cyril Ngonge en Chris Gloster al drie spelers ingebracht.

Die zet pakte goed uit. Na rust zou Jong PSV meer kansen krijgen. Het duurde tot de 65e minuut voordat ook het eerste thuisdoelpunt zou vallen. De treffer van Richard Ledezma mocht er zijn. De Amerikaan scoorde nadat hij zijn kans met een mooie actie zelf had gecreëerd.

Daarna zouden er nog twee goals aan de kant van Jong PSV vallen. Lobjes van Amar Ćatić en (opnieuw) Ledezma zorgden ervoor dat er tegen het einde van de wedstrijd 3-2 op het scorebord stond.

Stand
Met deze uitslag blijft Jong AZ op vijf punten in de Keuken Kampioen Divisie staan. In de eerste vijf wedstrijden wonnen de Zaandammers nog maar één keer. Jong PSV pakte zijn eerste overwinning van het seizoen. Daarmee is het ook niet langer de hekkensluiter op het tweede niveau.

Opstelling Jong PSV: Unnerstall; Wallenburg, Soulas, Daverveld, Lato (Gloster/63); Gomes, Schoonbrood (Lauwers/39), Ledezma; Sidibe (Ngonge/63), Ćatić, Thomas

Opstelling Jong AZ: De Boer; Church, Koopmeiners, Bakker, Savastano; Reijnders, Goudmijn, Taabouni; Correia (Allouch/71), Kunst (Sedláček/63), Oosting (Lont/87)