Ga naar Content
West-Friesland

Vechtende lachgasverkopers en kermiswraak: Medemblik plaatst tijdelijke camera's

13 september 2019, 17.20 uur
Door: · Foto: Pexels/NH Nieuws

Na een aantal mishandelingen, vandalisme en een uit de hand gelopen territoriumstrijd heeft de gemeente Medemblik besloten om komend weekend in het centrum extra camera's op te hangen. Daarnaast worden er ook extra boa’s, beveiligers en politie tijdens het Rondom Weekend en de Harddraverijkermis.

De camera's komen te staan op het Gedempt Achterom en de Kaasmarkt/Nieuwstraat. Deze camerabeelden worden live gestreamd naar de toezichtcentrale van de gemeente Alkmaar. Bij incidenten worden de beelden doorgezet naar de meldkamer van de politie in Haarlem.

Provocerende lachgasverkopers
Medemblik heeft in het bijzonder op deze locaties de laatste weken te maken gehad met meerdere incidenten. Vooral lachgasverkopers en -gebruikers veroorzaken veel overlast. Zo zouden de verschillende verkopers al een aantal keer met elkaar op de vuist zijn gegaan om hun 'territorium' te verdedigen. Ook zou er door de lachgaskliek regelmatig agressief naar voorbijgangers worden gedaan. 

Lees ook: Afval van lachgasgebruik in Medemblik neemt toe: "Lastige situatie om te handhaven"

De gemeente heeft in navolg van Haarlem, Hoorn en Alkmaar een tijdelijk verbod op lachgas ingesteld. Met het verbod wil de gemeente de overlast de kop indrukken. 

Vechten met Lutjebroek
Maar er zit meer in het vat: Medemblik vreest ook dat jongeren uit Lutjebroek komend weekend verhaal komen halen voor eerdere vechtpartijen met Medemblikkers tijdens de kermis van Lutjebroek. De politie zou signalen hebben gehad dat een knokploeg bestaand uit tientallen Lutjebroekers van plan is de Harddraverijkermis onveilig te maken. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!