Schiphol

KLM schrapt vlucht tussen Brussel en Schiphol met oog op klimaat

13 september 2019, 14.26 uur · Aangepast 13 september 2019, 17.20 uur · Foto: NHNieuws/Doron Sajet

Whatsapp

KLM schrapt vanaf volgend jaar één dagelijkse vlucht tussen Brussel en Schiphol. De vliegmaatschappij wil met de maatregel bijdragen aan een duurzamere toekomst voor de luchtvaart.

KLM, Thalys en NS hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een plan om het aantal vluchten tussen de twee steden te verminderen. De luchtvaartmaatschappij is vóór het vervangen van korte-afstandsvluchten door de trein, maar alleen als de snelheid, betrouwbaarheid en het comfort vergelijkbaar zijn met een vlucht.

Lees ook: TUI stopt met vliegreizen van Schiphol naar Parijs

Op dit moment gaan er nog 5 vluchten per dag tussen Brussel en Schiphol. Vanaf 29 maart 2020 gaan er nog maar 4 vluchten per dag. Vooral reizigers die moeten overstappen maken gebruik van de route.

De start- en landingsrechten van de geschrapte dagelijkse vlucht zullen wel op een andere route worden ingezet, zegt topman Elbers van KLM (artikel gaat verder onder de video):

Pieter Elbers van KLM over de geschrapte vlucht naar Brussel - NH Nieuws/Doron Sajet

Treintickets
Reizigers kunnen via de website van KLM tickets voor de trein kopen. Om de trein goed te laten aansluiten op de KLM-vluchten, kijken Thalys, NS, KLM en Schiphol nog naar verdere verbeteringen op het gebied van onder andere bagageafhandeling. Ook komt er een speciale Air&Rail-incheckbalie op Schiphol.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp