Ga naar Content

Politieonderzoek bezig in ontplofte flatwoning in Haarlem

De politie kan vandaag eindelijk onderzoek doen in de ontplofte flatwoning in de Rudolf Steinerstraat in Haarlem. Na de explosie woensdagavond volgde brand, waarna in de woning een overledene werd gevonden.

De brand begon woensdagavond laat. Lang konden de bewoners van 48 geëvacueerde woningen hun huis niet in en de politie kon nog geen onderzoek doen in het pand, omdat de situatie in de woning nog niet veilig genoeg was.

Lees ook: Buren over explosie en brand in Haarlemse flat: "De gevel ligt nu op m'n auto"

Nu is het huis vrijgegeven. Leden van de Forensischse Recherche, een speurhond en mensen van de gemeente Haarlem zijn vandaag in de woning geweest. Een bedrijf is bezig met het verwijderen van de zwarte roet op de gevel van het pand. Een paar mensen zijn onder begeleiding binnen geweest in hun eigen woning om spullen als paspoort en portemonnee te pakken. Onderzocht wordt of de bewoners van de bovenste drie verdiepingen vandaag terug kunnen naar hun woningen.

Buurtbewoners melden dat donderdagavond het lichaam van de overleden persoon uit het huis is gehaald. Wie dat is, kan de politie nog niet melden.

Lees ook: Omwonenden ontplofte Haarlemse flatwoning geschokt: 'Maar was dit wel een ongeluk?'

De politie heeft in de nacht van de brand één persoon aangehouden bij de flat. De brand werd voorafgegaan door een of meerdere explosies. De explosies en de brand op de tweede verdieping van de flat werden rond 22.45 uur gemeld. Een kwartier later sloegen de vlammen metershoog uit de woning. Daarbij kwam veel rook vrij. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws/Paul Tromp