Ga naar Content
Sport

Knappe comeback Joost Luiten op eerste dag KLM Open

12 september 2019, 14.25 uur · Aangepast 15 september 2019, 14.08 uur
Door: · Foto: NH Sport / Stef Swagers

Dankzij zes birdies op zijn laatste negen holes staat Joost Luiten net buiten de top 15 na de eerste ronde van de honderdste editie van het KLM Open. De Nederlander eindigde op -3, terwijl de Engelsman Callum Shinkwin met -6 aan de leiding gaat.

Luiten, die samenspeelde met publiekstrekker Sergio García en titelverdediger Ashun Wu, begon niet goed op golfbaan The International in Badhoevedorp. Na negen holes stond bij drie boven par. Daarna begon het te lopen bij Nederlands beste golfer. Dankzij birdies op holes 1, 2, 3, 5, 8 en 9 eindigde hij op drie onder par. Daarmee staat de Rotterdammer op de gedeeld zeventiende plaats.

"Nooit opgeven"
"Ik schrok misschien nog wel meer dan de toeschouwers", vertelt Luiten over zijn start. "Je wilt het vanaf hole 1 laten zien. Na negen holes stond ik voor mijn gevoel met één been al thuis dit weekend. Ook dat hoort erbij en je moet blijven vechten voor elke bal, wat je score ook is. Ik zal nooit opgeven. Dat heb ik vandaag beloond."

Flightgenoten García en Wu deden het ook prima. De Spanjaard maakte vier birdies en geen enkele bogey. Met -4 staat hij gedeeld negende. Wu had net als Luiten 69 (-3) slagen nodig.

Noord-Hollanders
Ook Haarlemmer Reinier Saxton draait bovenin mee. De Noord-Hollander bracht eveneens drie onder par in het clubhuis na vier birdies en één bogey. Hoorn is met twee spelers vertegenwoordigd in de vorm van Wil Besseling en Mike Toorop. Besseling ging rond in 72 slagen (par), terwijl Toorop bij zijn debuut 74 slagen nodig had.

Voor Davey Porsius uit Huizen verliep de eerste dag desastreus. Hij draagt bijna de rode lantaarn op de 153e plaats met een score van +12.