Noord-Holland

Ook renovatie Afsluitdijk op de tocht door stikstofvonnis

11 september 2019, 19.43 uur · Aangepast 11 september 2019, 20.04 uur · Foto: AdobeStock

Whatsapp

Door de stikstofuitspraak van de Raad van State staan ook de grote werkzaamheden aan de Afsluitdijk op de tocht.

RTL Nieuws publiceerde vandaag een lijst met 127 overheidsprojecten die mogelijk in de problemen komen. Ingewijden bevestigen dat die lijst klopt. Eerder kwam al naar buiten dat in totaal 18.000 projecten mogelijk in gevaar komen door de stikstofuitspraak.

Lees ook: Streep door miljoenenprojecten: aansluiting A9 bij Heiloo, Kustdorp Petten én sportcomplex Egmond aan den Hoef

Op de lijst staat onder meer de aanpassing van de Afsluitdijk. Vorig jaar begonnen de grootste werkzaamheden sinds de aanleg van de dijk. In totaal staan meer dan vijftig projecten van het ministerie van Infrastructuur op de lijst. Ook het ministerie van Defensie wordt hard geraakt. Zo lopen ook projecten op vliegbasis De Kooy en Marinekazerne Erfprins vertraging op. 

Lees ook: Raad van State zet streep door nieuwe voetbalcomplex Egmond aan den Hoef

De RvS zette in mei een streep door het stikstofbeleid van Nederland. Het Programma Aanpak Stikstof (PAS) schreef voor dat een project stikstof mag uitstoten mits de belofte werd gedaan de uitstoot in de toekomst te compenseren. De Raad van State oordeelde dat dit in strijd was met Europese richtlijnen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp