Gooi

NL
V

Goois sociaal werkbedrijf moet op de schop na miljoenenverlies

11 september 2019, 16.10 uur
Door Sjoerd Stoop · Foto: Adobe Stock

De Tomingroep, het sociaal werkbedrijf dat in opdracht van de Gooise gemeenten mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk in onder andere groenvoorziening helpt, heeft dit jaar een miljoenenverlies geleden. De maakt interim-directeur Ivo Korte bekend aan het algemeen bestuur.

De Tomingroep heeft dit jaar een verlies geleden van naar verwachting meer dan twee miljoen euro. De colleges van burgemeester en wethouders van de Gooise gemeenten laten weten dat de Tomingroep het gemaakte verlies zelf kan opvangen. 

Volgens de Tomingroep komt het flinke verlies door een 'een combinatie van incidentele en meer structurele zaken zoals vervanging van langdurig zieken, tegenvallers in de omzet en veel extra inhuur van uitzendkrachten - met name op groenbestekken die meer inzet vragen dan verwacht'.

Bedrijfsvoering voldoet niet
Met de recente rode cijfers concludeert de Tomingroep dat het bedrijf moet reorganiseren. "De directie van Tomingroep concludeert dat de huidige bedrijfsvoering niet meer voldoet en dat de organisatie een stevige doorontwikkeling nodig heeft", zo laat men weten. 

Geen mensen op straat
Tomingroep verzekert dat er geen mensen op straat komen te staan. "De organisatie gaat voor alle medewerkers bekijken op welke plek ze het beste tot hun recht komen. De werkgelegenheid van de medewerkers is gegarandeerd en komt niet in gevaar."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!