Ga naar Content

Door vrienden gered dorpscafé is maand open: “Het is best wel veel werk”

De enige dorpskroeg in Ankeveen zou de deuren sluiten, totdat vier vrienden hier een stokje voor staken. Bas van Dijk, Ferry Brok, Jodi Marx, Gerben Bos en zaten op Koningsdag aan de bar toen ze besloten de boel over te nemen. Het Wapen van Ankeveen is nu een maand open.

De vrienden runnen de kroeg naast hun reguliere baan. "Het is best wel veel werk. Vooral alles wat erbij komt kijken. Maar gezelligheid met elkaar en met de mensen uit het dorp zorgt dat het leuk blijft", vertelt Gerben Bos in NH Buurten.

De vrienden konden het niet aanzien dat zo'n centraal punt zou verdwijnen. Volgens Bas van Dijk is het café als sociale plek heel belangrijk voor het dorp. "Er is bijna geen Ankevener die hier geen verjaardag, trouwerij of condoleance heeft meegemaakt."

Bas hoopt dat dit stukje geschiedenis van Ankeveen ook in toekomst er zal zijn. "Ik zou het leuk vinden als jonge mensen hier later iets in zien. Wij zijn geen 25 meer. Wij gaan dit niet tot ons tachtigste doen. Wij blazen met ideeën nieuw leven in het cafe. Hopelijk doet de jonge generatie dit straks ook, zodat je over honderd jaar hier nog een kroeg hebt."