Schiphol

NL
V

Protest Greenpeace voor de deur van hoofdkantoor Schiphol

11 september 2019, 11.54 uur · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

Enkele tientallen vrijwilligers van Greenpeace en omwonenden van Schiphol hebben vanochtend het personeel voor het hoofdkantoor van de luchthaven verwelkomd met een spandoek en flyers. Greenpeace wil dat de medewerkers met elkaar in discussie gaan over de aangekondigde groei van Schiphol.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Voor de deur van het hoofdkantoor een spandoek van enkele tientallen meters lang vastgehouden met daarop de tekst 'Noodlanding voor het klimaat', de slogan die Greenpeace momenteel gebruikt om te protesteren tegen de groei van Schiphol. Voor de zomer maakte minister Van Nieuwenhuizen bekend dat Schiphol na 2021 weer mag groeien, als het volgens haar voldoet aan de afspraak om de hinder voor omwonenden te verminderen.

Lees ook: Kamer wil maatregelen tegen gezondheidsschade fijnstof rond Schiphol

Veel medewerkers van Schiphol Group namen een flyer mee naar binnen en een enkeling ging in gesprek met de demonstranten. Een woordvoerder van Schiphol laat NH Nieuws weten te werken aan de verduurzaming van de luchthavens die onder Schiphol vallen en de luchtvaartsector zelf. Volgens de zegsman moet de Nederlandse luchtvaart de duurzaamste van de wereld worden.

Greenpeace protesteert voor de deur van Schiphol - NH Nieuws/Doron Sajet

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!